Dilluns 7. Fantasia per a mares i pares i un fascinant artefacte per al professorat

7 de desembre de 2020. La imaginació és poderosa i el llibre un fascinant artefacte. Avui, en Jordi Anglada de la Llibreria Anglada de Vic ens obsequia amb dues noves recomanacions lectores, una per a mares i pares i una altra per a mestres i professorat.

La canalla no només és intel·ligent, sinó que a més, gràcies a la imaginació, arriba a llocs on molts pocs adults saben anar. Quan les coses estan pitjor és quan més fa falta aquesta fantasia, que és la clau per imaginar noves maneres de ser en el món. I és per això que en Jordi Anglada recomana a mares i pares la lectura d'”El llibre de Gianni Rodari. Contes, versos i vida” de Gianni Rodari, de qui aquest any es commemoren 100 anys del seu naixement. Aquesta antologia, a càrrec de l’Editorial Blackie Books, conté cent poemes, seixanta contes i una selecció dels seus millors textos sobre la fantasia, l’educació i l’escola.

Els llibres són artefactes fascinants que permeten que les paraules viatgin per l’espai i el temps. En Jordi Anglada recomana, a mestres i professorat, “L’infinit dins un jonc. La invenció dels llibres al món antic”, d’Irene Vallejo. Aquesta obra, de Columna Edicions, és una admirable indagació sobre els orígens del major instrument de llibertat que s’ha donat l’ésser humà: el llibre, en paraules de Rafael Argullol.

Esperem que tingueu un bon dilluns 7 de desembre de 2020 i si teniu lectures per compartir només cal que ens les feu arribar al correu electrònic stm@santmiqueldelssants.cat.

El llibre de Gianni Rodari. Contes, versos i vida Autor: Gianni Rodari. Editorial: Blackie Books. Any: 2020.

L’infinit dins un jonc. La invenció dels llibres al món antic”. Autora: Irene Vallejo. Editorial: Columna Edicions Any: 2020.


Design a site like this with WordPress.com
Per començar