Design a site like this with WordPress.com
Per començar

Dissabte 19. Dies de fred i lectura

19 de desembre de 2020. És l’últim dissabte abans del dia de Nadal i l’hivern es comença a palpar. S’acosten dies de fred i lectura. I és per això que avui volem compartir els llibres que en Jordi Anglada, de la Llibreria Anglada de Vic, i la Gisela de la Biblioteca del Col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic, ens han recomanat per a nens, nenes i joves.

I recordeu, si teniu alguna altra proposta lectora, ens la podeu enviar a través del correu electrònic stm@santmiqueldelssant.cat i la compartirem en aquest espai. Que tingueu un bon dissabte!


Per a educació secundària


“La casa de Mango Street”

Autoria: Sandra Cisneros. Editorial: L’Altra Tribu. Sinopsi: L’Esperanza és una adolescent somiadora que lluitarà per empoderar-se i per la llibertat de triar el seu propi futur. Una història d’un família hispana que es trasllada a viure als afores de Chicago, plena de vida i de sentit de l’humor.

10 cites a cegues”

Autoria: d’Ashley Elston. Editorial: Fansbooks. Sinopsi: Just abans de Nadal, la Sophie descobreix que el seu  nòvio vol tallar amb ella. Molt afectada, la noia es disposa a passar les pitjors festes de Nadal de la seva vida. Però els seus avis i la  seva extensa família no ho permetran i per això li organitzen una  sèrie de cites a cegues per animar-la. El que comença com una  simple idea benintencionada es convertirà en els deu dies més esbojarrats de la vida de la Sophie… amb més d’una sorpresa  inesperada.

Nevermoor”

Autoria: Jessica Townsend. Editorial: Estrella Polar Sinopsi: La Morrigan Corb està maleïda. Va néixer a la Negranit,  el dia més desafortunat perquè neixi una criatura, i és culpada de  totes les desgràcies locals. I el pitjor de tot és que està condemnada a morir a la mitjanit del seu onzè aniversari. Però quan la Morrigan espera resignada el seu destí, apareix un estrany  personatge anomenat Júpiter Nord. Perseguits per l’Exèrcit de Fum  i Ombres, en Júpiter la condueix fins un indret màgic i secret  anomenat Nevermoor…

L’ickabog

Autoria: J.K. Rowling Editorial: Salamandra Sinopsi: El regne de Cornucòpia era el més feliç de món. Tenia or en abundància, un rei amb uns bigotis magnífics i un munt de  carnissers, rebosters i formatgers que feien unes exquisideses que provocaven que la  gent ballés de goig quan els menjava. Tot era perfecte, excepte Els Pantans, la regió  del nord on, segons la llegenda, vivia el terrorífic ickabog. Sobre aquest monstre,  qualsevol amb una mica de seny sabia que no era més que una faula que els pares  utilitzaven perquè els nens es portessin bé. Encara que el cas estrany de les rondalles  és que de vegades cobren vida pròpia… 

Misteris de la boira

Autoria: Selena Soro Editorial: Columna Edicions Sinopsi: A la Terra Fosca està prohibit estimar. L’Ordre Ministerial  ha robat el temps de les persones i ha omplert el món de por.  Només hi ha una petita esperança: una noia que la germandat dels  Arbis va amagar a Mins, un poble ocult entre la boira, perquè algun  dia pogués derrotar Kavega, el tirà misteriós de l’Ordre Ministerial.  La Gala, reclosa a Mins fins als 13 anys, es veu obligada a prendre  un camí diferent quan el govern l’atrapa i li ofereix un poder difícil  de rebutjar.

Digueu-me Ju

Autoria: Muriel Villanueva Editorial: La Galera. Sinopsi: La Judit no s’ho pot creure, que tot això li estigui passant a ella. L’han expulsada de l’institut, el seu xicot l’ha deixada i els pares acaben de donar-li una notícia que farà  trontollar els fonaments de la seva identitat. El viatge des de la seva ciutat fins a un poblet estrany amagat  entre muntanyes serà el començament d’una recerca tan màgica com inquietant. Una família insòlita però acollidora i un noi desconcertant l’acompanyaran mentre prova de descobrir els seus orígens, amagats a les profunditats d’un pantà tenebrós però enlluernador. El bullying vist des d’una part nova: la de l’abusadora.


Per a Batxillerat


“Exhalació”

Autoria: Ted Chian. Editorial: Mai Més. Sinopsi: En aquest recull fantàstic i elegant, l’autor s’enfronta amb les preguntes més velles que existeixen: quina és la natura de l’univers? Què significa ser humà? i també amb d’altres que ningú més havia imaginat.Els seus contes demostren que la ciència-ficció pot assolir cims de bellesa,significat i compassió.

“La bessona”

Autoria: Natasha Preston. Editorial: Fanbooks. Sinopsi: Després del divorci dels seus pares, les bessones Ivy i  Iris van ser separades: l’Ivy vivia amb el pare i l’Iris amb la mare.  Ara, la mare ha mort en un tràgic accident, i les noies s’han tornat  a reunir. De mica en mica, tot l’entorn de l’Ivy va caient sota l’encís  de l’Iris i la noia s’adona que està sent expulsada de la seva pròpia  vida. O potser s’està tornant paranoica? I l’accident de la mare va  ser realment un accident?

Unorthodox

Autoria: Deborah Feldman. Editorial: Columna Edicions Sinopsi: Com a membre de l’estricta comunitat religiosa Satmar, part del judaisme hassídic, la Deborah Feldman va créixer sota un codi de conducta implacable que ho regia i ho determinava tot. No tenia cap mena de marge a la seva vida, i tot estava pautat, des  de com vestir fins a què llegir i amb qui podia parlar o no. Tot i la  forta repressió que patia, la Deborah es va convertir en una jove  de ment oberta i molt independent, que es rebel·lava contra  l’opressió que patia estudiant anglès d’amagat o llegint, també  d’amagat, a Jane Austen o Louisa May Alcott, els personatges femenins de les quals la  van ajudar a imaginar una forma de vida alternativa entre els gratacels de Manhattan. Als 17 anys la van casar amb un home a qui pràcticament no coneixia, i atrapada en un  matrimoni sexual i emocionalment disfuncional, la tensió entre els seus desitjos i les  seves responsabilitats com a bona nena Satmar va anar creixent i es va fer més  explosiva. Quan als 19 anys va donar a llum el seu fill va prendre consciència que,  malgrat els esforços colossals que això implicaria, ella havia de trobar (per ella i pel seu  fillet) el camí cap a la llibertat i la felicitat.