Design a site like this with WordPress.com
Per començar

Dijous 3. Un Nadal de cine

3 de desembre de 2020. El Nadal fa olor de galetes casolanes, té gust de xocolata Wonka i sona a cascavells. Les pel·lícules de Nadal ja formen part de la nostra tradició. I per això avui, 3 de desembre de 2020, la Montse Serrat i l’equip de primària d’elpetitmiquel ens recomanen un recull de pel·lícules per veure aquests dies i començar a fer Nadal. Aquí les teniu!

‘Klaus’ (2019)En Jesper, el pitjor estudiant de l’acadèmia postal, és destinat a Smeerensburg, una gèlida illa més enllà del Cercle Polar Àrtic, on els seus conflictius habitants gairebé no intercanvien paraules i, molt menys, cartes. I es clar, en Jesper està a punt de rendir-se, però aleshores coneix l’Alva, la professora del poble, i descobreix en Klaus, un misteriós fuster que viu aïllat en una cabana plena de joguines fetes a mà. Tots junts portaran l’alegria a Smeerensburg i crearan un nou llegat de veïns generosos, llegendes màgiques i mitjons penjats amb afecte a les xemeneies. Mireu la fitxa tècnica i el tràiler aquí.

‘La Navidad de Ángela’ (2018). Una història divertida i commovedora sobre la família i el desig innocent d’una nena que vol que tothom estigui segur i sigui estimat per Nadal. La pel·lícula està ambientada a Irlanda pels volts del 1910. L’Àngela va a missa del gall amb la seva mare i els seus germans. Allà veu que el nen Jesús només porta un bolquer i preocupada perquè no passi fred se l’emporta a casa! Podeu mirar el tràiler i la fitxa tècnica aquí

‘El deseo de Navidad de Ángela’ (2020). I aquest 2020 l’Àngela torna a les pantalles per complir el seu desig de reunir a la seva família per Nadal. Només ha de dissenyar un pla. De fet, entre Irlanda i Austràlia només hi ha quatre pàgines. Una nova història carregada de tendresa. Podeu mirar el tràiler i la fitxa tècnica aquí.

Charlie y la Fàbrica de Chocolate’ (2005). Camps de gespa de sucre, un riu de xocolata amb un vaixell de caramel, gominoles que no s’acaben mai… la Fàbrica de Xocolata de Willy Wonka conté meravelloses aventures. Una fantàstica pel·lícula adaptada i dirigida per Tim Burton del clàssic conte infantil escrit per Roald Dahl l’any 1964. Podeu mirar el tràiler aquí.

Polar express’ (2004). Escrit i il·lustrat per Chris Van Allsburg l’any 1985, Polar Express és un clàssic de la literatura infantil centrat en un nen de 9 anys a qui una crisi infantil el portarà a un increïble viatge al Pol Nord dalt d’un tren. Allà es farà amic del revisor, d’un fantasmagòric vagabund i del mateix Santa Claus, abans de tornar als braços del seu pare. Podeu veure la fitxa tècnica aquí.

‘Love actually’ (2003). Un clàssic que no falta per Nadal. ‘Love actually’ és una comèdia romàntica coral, en la qual s’entrecreuen deu històries diferents, amb amors impossibles o improbables, que s’acaben fent reals gràcies a la màgia del Nadal. A banda del repartiment destaca la seva banda sonora, des de l’adaptació del tema dels Troggs Love is all around fins al Christmas is all around. Podeu mirar el tràiler aquí.

‘El Grinch’ (2000). Mentre tothom a Whoville viu amb entusiasme els frenètics preparatius nadalencs, dins del seu floc de neu, a la part alta de la muntanya Crumpit, el Grinch esbossa una ganyota malèvola quan té una idea: vol robar el Nadal. Un film basat en el llibre escrit per Theodor Seuss l’any 1957. Podeu veure la fitxa tècnica aquíSi teniu alguna proposta cinèfila per compartir aquest Nadal ens la podeu fer arribar a través del correu electrònic epm@elpetitmiquel.cat (elpetitmiquel) o stm@santmiqueldelssants.cat (Col·legi Sant Miquel dels Sants).