Design a site like this with WordPress.com
Per començar

Dimarts 1. Tres contes per començar a sentir la màgia del Nadal

1 de desembre de 2020. Què tenen en comú un floc de neu, un cistell de cireres i un grapat de petons? El dia 1 de desembre de 2020. Avui us proposem inaugurar el mes de desembre despertant l’imaginari a través de la lectura. I ho fem acompanyats d’en Jordi Anglada, de la llibreria Anglada de Vic, i de la Mercè Martínez i tot l’equip d’infantil d’elpetitmiquel, que ens proposen el conte infantil per encetar aquest calendari d’advent amb ulls d’infant.

Us heu preguntat mai “De quin color és un petó?”. Aquest és el títol d’un dels dos contes que ens recomana la Mercè Martínez i tot l’equip d’infantil d’elpetitmiquel. A la Minimoni, la protagonista d’aquesta història de Rocio Bonilla, li encanta pintar mil coses de colors, com per exemple marietes vermelles, cels blaus o plàtans grocs, però mai no ha pintat un petó. Perquè… de quin color deu ser un petó?

El segon conte que ens proposen la Mercè Martínez i l’equip d’infantil d’elpetitmiquel és “Un cistell de cireres”. El text d’Alba Castellví amb il·lustracions d’Albert Arrayàs recull set contes petits per fer-nos grans. “Un cistell de cireres” explica set històries -un conte per cada dia de la setmana- que tracta sobre l’autonomia, l’autoestima, l’esforç, la frustració, l’oci nocturn i d’altres temes.

I la tercera recomanació ens recorda que s’acosta el Nadal. En Jordi Anglada de la llibreria Anglada de Vic, ens descobreix “El floc de neu” de Benji Davies. La petita Noelle ja té decorat el seu particular arbre de Nadal, ara només li cal deixar-lo a la finestra per tal que la neu el cobreixi. Quan va a dormir té la sensació que encara li falta alguna cosa important, però no sap què és. Quan Noelle es desperta, el món sembla diferent. Què haurà passat?

Esperem que tingueu un bon dia 1 de desembre de 2020 i si teniu lectures per compartir estarem molt contents que ens les feu arribar al correu electrònic stm@santmiqueldelssants.cat. Ah! I si ens voleu dir de quin color són els vostres petons estarem encantats de saber-ho! Els contes infantils tenen això, que, igual que el Nadal, són màgics.

“ De quin color és un petó?” Autora: Rocio Bonilla. Editorial: Animallibres Any: 2015. Des d’Ànimallibres ens animen a pintar els petons de la Minimoni. Us els podeu descarregar des d’aquí.

“ Un cistell de cireres” Autora: Alba Castellví Il·lustracions: Albert Arrayàs. Editorial: Grup62 Any: 2017. Des de Grup62 ens posen fer un primer tastet i llegir algunes pàgines del conte des d’aquí.

“El floc de neu” Autor: Benji Davies. Editorial: Andana. Any: 2020. Des d’Andana ens deixen fer una ullada a les primeres pàgines del llibre. Només heu de clicar aquí.